keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Hääpaikan etsintää vol 2. sekä pieniä, isoja ylläreitä

Hääpaikan pohdinta jäi hetkeksi jumiin Teatteriravintolalla käynnin jälkeen. Henkilökunta on selkeästi asiansa osaavaa. Häitä Teatteriravintolalla järjestetään useita vuodessa, joten pystyisimme luottamaan, että kaikki toimii jo tottuneella rutiinilla. Tiukan budjettimme takia jäimme kuitenkin hiukan miettimään paikkaa, sillä tällä hetkellä Teatteriravintolan menu+alkumalja ylittää hiukan budjettimme. Myöskin aiemmassa julkaisussa mainitsemani ongelma musiikin soitosta Teatteriesityksen aikana jäi toki mietityttämään. Pieni plussa tosin siitä, että tilaan saa tuoda iltanaposteltavaa (sipsejä, karkkia, jne.), koska ilta ei todellakaan pääty kakkukahveihin.

Mutta, suunnitelmiin tuli vielä muutama muutos. Muistimme, ettemme olleet laittaneet tarjouspyyntöä Utran uittotuvalle. Olimme jättäneet sen pois alunperin, sillä keskustelufoorumeilla oli sitä kuvailtu kalliiksi paikaksi. Päätimme kuitenkin ottaa yhteyttä ja tämän viikon aikana pitäisi heiltäkin tarjous olla tulossa. Utran uittotuvan ruokia on kehuttu kovasti ja tilat näyttävät kuvissa ainakin näteiltä. Myöskin 20 vuotta Utrassa asuneena tiedän, että uittotuvan ympäristö on todella kaunista. Miinuspuolena tosiaan on se, ettei hinnoittelusta ole edes minkäänlaista arviota, ennen kuin saamme tarjouksen. Pyysimme toki menun ja alkumaljan tietyn budjetin sisään, mutta tulevatko päälle tilavuokrat, henkilökunnan kustannukset tai äänentoisto on hiukan epäselvää ja lopullinen hinta voi yllättää suuntaan tai toiseen. Miinuksena toki myös, että uittotuvalla on ilmeisesti a-oikeudet, eli omia juomia ei voi tuoda, missä olisi syntynyt jonkin verran säästöä.

Eilen myöskin sähköpostiin pamahti viestiä joensuulaiselta Katu-Cateringiltä, jonne olimme laittaneet viestiä ensimmäisten joukossa. Huolimatta pitkään viivästyneestä vastauksesta, olivat pojat napanneet idean dinermaisesta meiningistä(mitä itsekin ajattelimme) ja mikä parasta, uppopaistetuista herkuista. Oli ehdotuksessa mukana toki myös pirtelöbaari(nam!), jonka pyysimme sisällyttämään menuun, mikälisikäli se pieneen budjettiimme vain sopii. Eli varsinaista menua ja hinnoittelua ei vielä tullut, mutta ideoita senkin edestä ja nyt vain odotellaan, mitä noin 30e/hlö budjetilla menuumme voisi sisällyttää.

Nyt toki palaamme taas siihen vaiheeseen, että joudumme pohtimaan, onko kannattavampaa mennä ravintolaan vai ottaa catering ja vuokrata tilat itse(jolloin juomissa tosin säästää, mutta tilavuokrat usein nostavat hinnat takaisin samalle tasolle). Olimme jo luopuneet ajatuksesta vuokrata tilat itse, pääsyynä se, ettei mistään cateringistä ollut tullut vastausta. Toinen syy se, että ravintolassa säästyisimme itse aamusiivoukselta hyvin juhlitun illan jälkeen. Ketäpä kiinnostaisi lähteä sunnuntaiaamuna raivailemaan.

Huh. Kukaan ei sanonut, että hääpaikan valinta olisi helppoa, mutta odotin ehkä oikean paikan löytyvän huomattavasti nopeammin. Ei voi kun todeta, että onneksi olemme ajoissa liikkeellä. Lisää päivityksiä tulossa, kunhan asiat ja ajatukset hiukan selkenevät!

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti