perjantai 17. maaliskuuta 2017

Hääpaikan etsintää ja hankala (kasvis)ruoka

Häihin on vielä päälle vuosi. Onko siis liian aikaista kysellä jo tarjouksia mahdollisista hääpaikoista. Ehkäpä hieman, mutta budjettimme on pieni ja haluamme tietää ajoissa, paljon häitä varten pitää säästää. Osa-aikaisessa työssä taskun pohjalle ei kauheasti ylimääräistä jää, joten vuodelle on tehtävä tarkka säästöohjelma. Tilannetta ei tosin helpota se, että olemme menossa Japaniin tämän vuoden toukokuussa. Toki matkarahat ovat jo säästössä, mutta yllättäviä kulueriä voi tulla niin matkalla kuin häissäkin, joten tarkka budjetti on hyvä tietää niin aikaiseen kuin mahdollista. Mutta, en tullut puhumaan budjetista, vaan hääpaikan valinnasta ja tietenkin siitä tärkeimmästä, eli ruoasta.

Olemme tosiaan lähettäneet tarjouspyyntöjä vähän joka puolelle. On kyselty tiloja sekä pitopalveluiden ja ravintoloiden hintoja. Suurimmasta osasta ei ole tullut vastausta. Osittain tähän voi ravintoloiden ja pitopalveluiden kohdalla vaikuttaa hiukan haastavammat toiveemme rockabilly-teemaan sopivasta kasvisruoasta. Ensimmäiset vastaukset tulivat muutamista mahdollisista tiloista. Vuokrat olivat kuitenkin niin korkeat, että jouduimme kieltäytymään. Pitopalveluista ainoastaan yksi vastasi kyselyymme, mutta valitettavasti vastaus sisälsi vain tiedon, ettei yritys jatka pitopalvelutoimintaa enää ensi vuonna häidemme aikaan. Tämä pistää pohtimaan, onko joensuulaisilla pitopalveluilla niin paljon kysyntää, ettei sähköposteihin jakseta vastata ja odotellaan, että asiakas itse ottaa yhteyttä puhelimitse. Päätimme itse jättää välistä soittelut, sillä emme halua järjestää häitämme sellaisen yrityksen kanssa, josta yhteydenpito ei luonnistu.

Sitten päästäänkin ravintoloihin, joista yhteydenpito on ollut kaikkein parasta. Aiemmin ajattelimme, ettemme halua ravintolaan, koska niihin ei omia juomia saa viedä, mutta hyvän ja ammattimaisen palvelun, sekä ehdottomasti parhaan yhteydenpidon takia ravintolat nousivat sijoituksiltaan korkeimmalle. Päädyimme aluksi pohtimaan kolmea eri ravintolaa, joista yhden pudotimme pois, sillä vaikka pyysimme kasvisruokaa, kysyi yrittäjä, että eikö noutopöydässä voisi olla heidän perussettiään, eli broileria sun muuta ja lisänä sitten kasvisjuttuja. Tämä pisti ensinäkin pohtimaan, osataanko kyseisessä yrityksessä tehdä muita kasvisvaihtoehtoja kuin perinteistä kukkakaaligratiinia. Toiseksi, haluan tietenkin omana hääpäivänäni syödä hyvin ja pystyä syömään kaikkea tarjolla olevaa, ovathan kyseessä kuitenkin minun ja mieheni juhlat.

Kaksi jäljelle jäävää paikkaa, Joensuun teatteriravintola ja Vainiossa sijaitseva juhlakeskus Gaijú, sen sijaan ovat osoittaneet oikeaa ammattimaisuutta ja panostaneet kokoamalla meille esimerkkimenut, jotka sopivat teemaamme ja eivätkä sisällä lihaa.

Teatteriravintolan porukan kanssa pääsimme juttelemaan Kimmelin häämessuilla ja on selvää, että heillä on vahva ammattitaito ja menut kootaan sen mukaan, että kaikki ruokalajit tukevat toisiaan. Gaijússa taas kävimme syömässä, katsomassa tiloja ja juttelemassa paikan päällä. Paikkaa pyöritti oikein mukavan oloinen (ymmärtääkseni) pariskunta. Heiltä olimme ennakkoon saaneet listausta erilaisista teemaamme sopivista ruokalajeista ja esimerkkimenun. Erona Teatteriravintolalla ja Gaijúlla on se, että Gaijú on selkeästi joustavampi muokkaamaan menua meidän mieleiseksemme, kun taas Teatteriravintolalta sanottiin, että menu on kokonaisuus, joten yksittäisten ruokalajien pois ottaminen tai vaihtaminen rikkoisi sen. Näen molemmissa puolensa, koska asiakkaan kannalta on tietenkin mukava, että menua voidaan muokata täysin asiakkaan toiveiden mukaan, mutta toisaalta asiakas ei ole aina oikeassa ja tästä syystä asiakkaan itse kokoama menukokonaisuus saattakin mennä pahasti pieleen. Omalla kohdallamme toki luotan jossain määrin omaan ammattitaitooni (vaikka en ole kokki, niin keittiöpuolella on tullut jo jonkin aikaa työskenneltyä) ja poikaystäväni intoon ruokaa kohtaan.

Tällä hetkellä meillä on siis kaksi vaihtoehtoa, joista luotamme saavamme hyvää ruokaa teemaamme sopien. Toki toiseksi kysymykseksi tulee tilojen sopivuus juhliimme. Plussia ja miinuksia on molemmissa suurin piirtein yhtä paljon, Gaijún kohdalla ongelmaa tuottaa syrjäinen sijainti(noin 20 km Joensuusta) ja majoitusmahdollisuuden puute lähiympäristössä, kun taas Teatteriravintolassa ei saa soittaa livemusiikkia tai edes spotifysta tanssimusiikkia, jos teatterin puolella on näytös menossa (tämä sijoittuisi aikavälille 19-21:30, mikä katkaisisi illan hiukan ikävästi). Tilanne on tällä hetkellä niin tasavertainen, että käymme ensi maanantaina juttelemassa Teatteriravintolalla ja katsomme taas sen jälkeen, onko mieli muuttunut suuntaan tai toiseen. Kiirettähän tässä ei tosiaan ole, mutta parempi olla liikkeellä liian aikaiseen kuin liian myöhään, eikös?

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti